AMPLIACIÓ DEL CAMP DE BATALLA.EL BLOC D'ALBERT GUILERA

Syndicate content
El Bloc d'Albert Guilera
Updated: fa 4 hores 51 minuts

Glòria a Ucraïna.

dl, 24/08/2015 - 22:44
Avui, 24 d'agost, és el Dia de la Independència d'Ucraïna, en què es commemora la proclamació que en va fer el seu Parlament el 1991, una independència posteriorment ratificada mitjançant el referèndum celebrat el mes de desembre del mateix any. Vint-i-quatre anys després, aquell gran país eslau celebra la seva diada amb una part del seu territori, la península de Crimea, annexionada per Rússia, i en el marc tràgic d'una guerra a la regió del Donbàs,  iniciada i mantinguda també pel Kremlin, amb milicians de la zona i la intervenció directa de l'exèrcit rus.

Ara anem de debò

dg, 26/07/2015 - 13:22
Després de manifestacions massives,"v baixes", cadenes humanes, processos participatius i cinquanta mil actes diversos, la cosa va de debò, el 27S hi haurà eleccions plebiscitàries. L'11S encara haurem de fer un altre acte de masses a la Meridiana, en el qual, com a bon soldat de Catalunya, participaré disciplinadament, i qui sap si posteriorment n'haurem de fer més. Però el que serà determinant és el resultat del 27S.

Incertes glòries electorals

dg, 26/07/2015 - 12:27
En contra del que pugui semblar,  Ciutadans va fracassar en les eleccions del darrer 24 de maig a Catalunya. Certament van obtenir un 7,54% dels vots, un gran salt respecte a l'1,08% de l'any 2011, però tot i tractar-se d'una força política emergent que pretén encarnar l'espanyolisme més dinàmic, el seu increment percentual es correspon de forma gairebé simètrica amb la davallada del PP, l'altre exponent del centredreta espanyolista. C's no ha anat més enllà d'ocupar la meitat de l'espai espanyolista que ja ocupava el PP a Catalunya, sense fer-lo més gran. Per acabar-ho d'arrodonir no han obtingut cap alcaldia i tan sols han estat decisius a Calafell i influents, per opció d'àngel Ros, a l'ajuntamnet de Lleida.

Apunts postelectorals

ds, 13/06/2015 - 21:24
Ja tenim constituïts els nous ajuntaments, amb un gran protagonisme atorgat als canvis produïts a Barcelona i a Badalona. Tanmateix la fotografia del país que ofereixen els resultats electorals és molt més complexa. CiU ha tornat a ser la força més votada, però a la baixa, patint una severa patacada a l'àrea metropolitana de Barcelona i una mica més enllà. El PSC s'enfonsa però manté els principals feus metropolitans, i salva Tarragona i Lleida, tot i una gran davallada. ERC puja notablement a tot el país però es queda per sota de les expectatives que s'havia creat fins fa ben poc. El PP s'enfonsa a tot arreu menys a Badalona  i a Castelldefels. C's recull tot allò que perd el PP i s'estén per les ciutats del país.

Som i serem gent catalufa

ds, 16/05/2015 - 18:50
El primer dissabte de campanya de les municipals vam descobrir el delirant compte de twitter de la persona que ocupa el quart lloc de la llista d'ICV-EUiA per Girona, una tal Marina Pibernat, que ha saltat a una breu fama mediàtica per l'odi que manifesta envers els seus compatriotes d'identitat catalana, als quals anomena "catalufos". Les seves expressions d'odi anticatalà l'han obligada a retirar-se de la candidatura comunista xupiguai, si bé formalment encara hi figura.

Apunts electorals

ds, 16/05/2015 - 17:30
Venim d'una època de grans turbulències polítiques, marcada, d'una banda,  per la crisi i els escàndols de corrupció, i per l'altra, pel procés sobiranista, però per primera vegada des de 2008 s'endevina la possibilitat d'una recuperació econòmica. El trasbals dels darrers anys alimenta les expectatives de les noves formacions polítiques, si bé l'inici de la represa pot ajudar a consolidar les posicions dels alcaldes que hagin fet una feina ben valorada pels seus conciutadans.En clau de procés sobiranista, que és el que més m'interessa, els resultats seran ambivalents. Tot apunta que, fora dels àmbits metropolitans, les forces sobiranistes, en conjunt, guanyaran posicions i tindrem uns ajuntaments més independentistes que mai a la major part del país.

La nova política

ds, 16/05/2015 - 16:45
Arran dels trasbalsos de la crisi i dels successius escàndols de corrupció se'ns ha anunciat l'adveniment d'una nova política, marcada per la transparència, la proximitat,la fiscalització dels polítics, la participació de la gent, l'impacte de les xarxes socials, la democràcia directa....Això és el que es diu, i els diferents actors polítics s'han vist obligats a moure fitxa per no quedar fora de joc en el marc del nou paradigma, no debades tant les Corts Espanyoles com el Parlament de Catalunya han aprovat sengles lleis de transparència que han de posar a l'abast de tothom un amplíssim ventall d'informació relativa al funcionament de les administracions públiques.