AMPLIACIÓ DEL CAMP DE BATALLA.EL BLOC D'ALBERT GUILERA

Syndicate content
El Bloc d'Albert Guilera
Updated: fa 4 hores 45 minuts

Som i serem gent catalufa

ds, 16/05/2015 - 18:50
El primer dissabte de campanya de les municipals vam descobrir el delirant compte de twitter de la persona que ocupa el quart lloc de la llista d'ICV-EUiA per Girona, una tal Marina Pibernat, que ha saltat a una breu fama mediàtica per l'odi que manifesta envers els seus compatriotes d'identitat catalana, als quals ens anomena "catalufos". Les seves expressions d'odi anticatalà l'han obligada a retirar-se de la candidatura comunista xupiguai, si bé formalment encara hi figura.

Apunts electorals

ds, 16/05/2015 - 17:30
Venim d'una època de grans turbulències polítiques, marcada, d'una banda,  per la crisi i els escàndols de corrupció, i per l'altra, pel procés sobiranista, però per primera vegada des de 2008 s'endevina la possibilitat d'una recuperació econòmica. El trasbals dels darrers anys alimenta les expectatives de les noves formacions polítiques, si bé l'inici de la represa pot ajudar a consolidar les posicions dels alcaldes que hagin fet una feina ben valorada pels seus conciutadans.En clau de procés sobiranista, que és el que més m'interessa, els resultats seran ambivalents. Tot apunta que, fora dels àmbits metropolitans, les forces sobiranistes, en conjunt, guanyaran posicions i tindrem uns ajuntaments més independentistes que mai a la major part del país.

La nova política

ds, 16/05/2015 - 16:45
Arran dels trasbalsos de la crisi i dels successius escàndols de corrupció se'ns ha anunciat l'adveniment d'una nova política, marcada per la transparència, la proximitat,la fiscalització dels polítics, la participació de la gent, l'impacte de les xarxes socials, la democràcia directa....Això és el que es diu, i els diferents actors polítics s'han vist obligats a moure fitxa per no quedar fora de joc en el marc del nou paradigma, no debades tant les Corts Espanyoles com el Parlament de Catalunya han aprovat sengles lleis de transparència que han de posar a l'abast de tothom un amplíssim ventall d'informació relativa al funcionament de les administracions públiques.

Fantasmes grecs

dg, 15/03/2015 - 13:06
Hi ha dos llibres de Robert Kaplan que resulten especialment útils per aproximar-se a alguns dels fenòmens que avui centren l'actualitat internacional, "Balkan Ghosts" i "Eastward to Tartary". Dues amb les quals,  a través de les experiències viscudes per l'autor en els seus viatges i la seva amplíssima erudició històrica, geogràfica i periodística, se'ns descobreix la realitat de països que ocupen els titulars dels informatius, però dels quals no en sabem res. Kaplan no es limita a explicar les incidències del seu viatge ni a descriure el paisatge humà i geogràfic amb què interactua.

La clarificació

dg, 08/03/2015 - 12:03
Un procés sobiranista com el que ha iniciat Catalunya obliga a tothom a prendre posició. Com més s'acosti la data definitiva del 27 de setembre menys sostenibles seran les ambigüitats sobre la independència. Està bé que el Pacte Nacional per al Dret a Decidir practiqui un cert funambulisme per evitar que  ICV-EUiA i els sindicats l'abandonin, però a l'hora de la veritat els qui no estiguin per la independència hi estaran en contra, és a dir, tot el que sigui votar un partit que no es comprometi a assolir l'estat propi per a Catalunya serà l'equivalent a votar "no" en un referèndum d'independència, per molt que es declarin partidaris del "dret a decidir".

L'estat del procés

dg, 01/03/2015 - 21:27
Darrerament hi ha qui es dedica a propagar que el desànim s'ha apoderat del moviment independentista després que, una vegada superat el 9N, l'emergència d'una nova esquerra populista i la proximitat de les eleccions municipals hagin deixat el debat nacional en un segon pla. És possible que alguns independentistes contemplin amb un cert desencís l'aparent eclipsi mediàtic del procés i una certa baixada de tensió sobiranista, però no crec que la situació sigui alarmant ni que els unionistes puguin respirar tranquils. A l'independentisme català, que ha construït una majoria social en un espai molt breu de temps, després d'unes llarguíssimes infància i adolescència i d'una esplendorosa joventut, li ha arribat l'hora de la maduresa.

L'aliança antiliberal

dl, 02/02/2015 - 00:08
Em fa l'efecte que l'interès mediàtic pel que passa a Grècia és desmesurat. A molts països europeus s'esdevenen fets interessants i transcendents que no són objecte de cap seguiment. Per exemple, la deriva autoritària d'Hongria o la forma com els països bàltics han plantat cara a la crisi. Uns països, les repúbliques bàltiques, que ho han passat malament i se n'estan sortint amb esforços, sacrificis, imaginació i sense fer gaire soroll, amb l'alè de la Rússia neoimperial al clatell. Uns països que en plena tempesta econòmica han estat capaços d'integrar-se a l'eurozona. Tampoc no he vist gaire interès per saber com s'ho feia Polònia per travessar tot aquest període amb creixement econòmic.