AMPLIACIÓ DEL CAMP DE BATALLA.EL BLOC D'ALBERT GUILERA

Syndicate content
El Bloc d'Albert Guilera
Updated: fa 1 hora 14 minuts

Soumission

dg, 25/01/2015 - 13:04
En una coincidència tràgica la darrera novel·la de Michel Houellebecq va sortir a la llum les mateixes dates dels atemptats contra "Charlie Hebdo" i un supermercat kaixer de París. La novel·la planteja un escenari en què a França s'instal·la un règim islamista,  i va ser per aquest motiu que el seu autor va protagonitzar l'última portada de la revista satírica, abans de l'atac. Tanmateix la novel·la fa ben poques referències al gihadisme, present de forma més dramàtica en una novel·la anterior, "Plataforma".

Que Déu ens agafi confessats

dm, 20/01/2015 - 01:22
La lluita contra el terrorisme islamista a Europa és primordialment una tasca policial, però el desafiament que planteja el fonamentalisme islàmic va molt més enllà de l'exercici de la violència per part dels seus elements més extremistes. El fenomen de fons és que, així com l'Europa cristiana, per bé i per mal,  viu un procés de secularització creixent, el món musulmà, també a Europa, sembla viure el procés invers, amb índexs creixents de pràctica religiosa i, el que és més important, una major politització d'aquesta pràctica.

Eixos

dv, 26/12/2014 - 22:15
Instal·lats com estem en el bany maria de la correcció política és difícil dir les coses pel seu nom i acabem sent víctimes d'enormes confusions. Per això hi ha qui encara es veu amb cor d'oposar el que s'anomena "eix social" (un sintagma que en si mateix no vol dir res, ja que realment el debat és dreta/esquerra, no social) a l'"eix nacional" com si fossin mútuament excloents. En realitat pertanyen a plans diferents:el debat a l'entorn de l'eix social té com a objecte l'exercici del poder, què es fa amb el poder,  i en canvi el debat a l'entorn de l'eix nacional té com a objecte determinar qui té el poder, perquè per exercir el poder d'acord amb una o altra orientació ideològica primer cal tenir-lo.

Candidatures, realitats i fantasies

dg, 14/12/2014 - 14:32
La força de l'independentisme prové de l'impuls i el compromís de la societat civil, i un dels seus motors és la voluntat regeneradora. Aquests energies, que ens han portat on som ara, han de tenir un reflex nítid en l'oferta electoral que es faci a la societat catalana en l'eventualitat d'unes eleccions plebiscitàries. Estem en  una època d'especial descrèdit de la política partidista, lligar el projecte independentista- el més gran repte polític que mai es pot arribar a plantejar aquest  país- a la típica pugna entre partits és profundament empobridor i arriscat per al bon èxit de l'empresa.

Després de les conferències

dj, 11/12/2014 - 01:18
El meu darrer post va ser escrit just abans de la conferència del president Mas. Ara ja han passat uns dies i coneixem també la proposta de l'Oriol Junqueras.Del pla presidencial només puc dir que em sembla el millor possible ateses les circumstàncies, és a dir, la impossibilitat de celebrar un referèndum sobre la independència. La proposta és plena de troballes que haurien de desactivar tot recel de qui hi vulgui veure un intent de revifar  la carrera política d'Artur Mas o de reinventar CDC a costa del procés.

Tot esperant el discurs del President

dm, 25/11/2014 - 02:23
Demà el President Mas marcarà un nou horitzó polític, però a l'espera del que pugui dir penso que hi ha algunes reflexions que són pertinents. 

Adoctrinament

dg, 23/11/2014 - 23:03
És una cantarella repetitiva aquella que assenyala TV3 i l'escola com a responsables del creixement de l'independentisme català. Segons les múltiples veus de l'espanyolisme les darreres generacions de catalans haurien estat adoctrinades a l'aula i davant la pantalla de televisió per odiar Espanya i somniar en una Catalunya sobirana, heus ací l'explicació que donen a un fenomen tan incomprensible com és la voluntat de renunciar a la preuadíssima nacionalitat espanyola per esdevenir ciutadans d'una utopia provinciana al servei d'una màfia regional endogàmica i corrupta fins al moll de l'os, o almenys així és com ells ho descriuen. 

Una nova fase

dv, 21/11/2014 - 01:22
El diumenge 9 de novembre vaig tenir el privilegi d'exercir de vocal d'una mesa de la consulta, concretament a l'IES de Corbera de Llobregat, un poble on tant el nivell de participació com els resultats es van aproximar molt als resultats del conjunt de Catalunya. Al final, ateses les circumstàncies, la participació va ser enormement elevada.  Només cal pensar que hi havia molts menys punts de votació que en qualsevol altra contesa electoral, sobretot als municipis amb institut, un equipament que molt sovint es troba als afores. A Corbera mateix la major part dels electors havien d'arribar-se a l'IES amb cotxe o moto, perquè es troba massa lluny dels nuclis on es concentra la població del municipi.

9N

dc, 22/10/2014 - 19:56
La reivindicació del dret a decidir ha estat un gran èxit i gaudeix de les simpaties de gairebé un 80% de la població. L'únic argument que l'estat hi branda en contra és el pes de la seva llei,  les seves apel·lacions a un dret a decidir sobre el futur de Catalunya compartit per tots els espanyols resulten grotesques, fins i tot per a molts contraris a la independència. S'ha consolidat al nostre país la consciència que tenim dret a l'autodeterminació, com qualsevol altre nació del món, però encara no hem trobat la fórmula que ens permeti exercir aquest dret plenament.

Ningú no va dir que seria fàcil

ds, 18/10/2014 - 12:23
Publico un post que tenia redactat dies enrere:

Garanties democràtiques

dg, 12/10/2014 - 11:10
En Quim Brugué té raó, la consulta del 9N, ara mateix, no ofereix prou garanties democràtiques. ¿Com pot oferir garanties democràtiques una consulta que se celebra amb tot l'aparell de l'estat en contra, incloent-hi els mitjans de comunicació públics i privats de més audiència? ¿Quines garanties democràtiques pot haver-hi si l'estat en prohibeix la celebració, amenaça els funcionaris que han de portar-la a la pràctica i anuncia que emprendrà accions legals contra tots aquells càrrecs públics que adoptin les decisions necessàries per a la seva celebració? ¿Com es pot pot portar a terme una consulta homologable amb tots aquests obstacles?